Hortensia

Op de veel te lange intro van Waiting for Tonight, zet Hortensia stevig in op het openingscouplet. Zowaar gaan enkele zwierige dames dansen. In haar herinnering gaat het liedje anders; er zitten veel meer ooo’s in. Gelukkig heeft Begonia’s vriendin Amanda Apple ingestemd om de background vocals voor haar rekening te nemen. Op slinkse wijze probeert Hortensia Amanda op de vocale voorgrond te krijgen, ziet Begonia. Echt een bewerkelijke psychologe.

Hortensia in Zussen, België

De dansvloer is druk aan het worden en er komt zelfs een bruidje binnen, niet in het wit gekleed, maar in bonte kleuren. Amanda straalt deze avond en heeft haar ballerina-tenue aan met een persoonlijke touch. Dit heeft ze geleerd van Leniliz Ornellas; je tenue draait allemaal om de accessoires. Zij heeft bijvoorbeeld een mintgroene telefoon, een exclusief model geïmporteerd uit Zuid-Korea. Haar trui neemt de danskleur grijs aan. Dat doet nog het meest denken aan I’m Glad, waarin de ster J.Lo een privé balletoptreden geeft aan een vakjury. Kan die Jennifer wel dansen? Na het zien van Amanda’s The Matrix-buigingen begint Begonia te twijfelen.

Patricia zit besmuikt in een hoekje. Misschien heeft ze slecht geslapen. Ze stelt zich ook al niet voor aan Hortensia. Nou ja, ze heeft misschien een beetje gelijk dat ze haar heeft moeten kennen. Ze is immers een bekende uitgeefster. Ze besluit toch even haar mening te laten gelden en zegt: ‘Ik vind dat je die C3 geharmoniseerd niet goed doet, Amanda.’

Begonia ziet Amanda’s vertwijfeling. Hoe kan je ook de toonhoogte bepalen naast een vals zingende koe als Hortensia? Ze ziet het voor zich en voordat Amanda iets zegt, is de eruptie al een feit.

‘De C3, volgens mij komen die helemaal niet voor, joh,’ zegt Amanda, lacherig.

‘Nee, juist wel, Jennifer is een echte alt die graag een sopraan wil zijn.’

Zussen, België

‘Nee, ze is een geit die denkt dat ze de sterren van de hemel zingt,’ zegt Amanda. ‘Wat ben ik blij dat ik dat verzoeknummer van Hortensia erdoorheen gejast heb. Want je kan niet echt zeggen dat je hiervan geniet?’

Hortensia stapt voorzichtig naar voren en zegt: ‘Dat klopt, ik geniet hier ook niet van. Je wil toch Jennifers stem horen.’

Hoongelach valt haar ten deel. ‘En waar blijf jij met je booty?’ zegt Amanda.

‘Ik dacht dat dat jouw taak was,’ zegt Hortensia. Ze kijkt schichtig om zich heen en zoekt bevestiging bij haar zus, Begonia. Ongewild krijgt ze een vuile blik van Patricia toegeworpen.

‘Wij gaan even, verder,’ zegt Patricia terwijl ze Begonia aanhaalt om te vertrekken. Het lijkt even of Krijter-bloed in haar aderen is gaan vloeien. Die arrogantie om als een echte Krijter jezelf weer af te zetten.

Begonia grijpt in en zegt: ‘Nee, Hortensia en ik willen graag hier blijven.’

Patricia ketst terug met: ‘Jij met je zus, wat is dat toch voor hobby. Je denkt dat ze zingen leuk vindt, dan vind ik ook dat ze het goed moet doen. Maar dat doet ze niet. Dat kan ze niet.’

Hoewel dit gemeen is van Patricia, vat Hortensia het sportief op. Begonia weet dat ze het immers gewend is, met argusogen bekeken te worden of straal genegeerd.

Begonia kijkt in de hazelnoot-bruine ogen van haar zus en probeert met een opmerking uit te vinden wat er achter deze oogopslag speelt. Hortensia verklaart dat ze een afspraak heeft met Julia Vannessa von Kärnten. De manier waarop ze het zegt doet vermoeden dat dit meer dan een vriendin is. Ook al blijft het bij een vermoeden.

» » 3xEP - epiloog

« « 3x11 - Marcia's Reprise

Lees seizoen 2 'Adriana' of lees seizoen 1 'Ada' terug.