Begonia's Prelude

Begonia stapt in een wereld waar iedereen van elkaar houdt. Althans, alleen op die ene dag van het jaar. Belangrijker nog zijn bn’ers zoals soapfiguur Bing Mauricius uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Die heeft ze nooit in het echt gezien en zijn uitdossing kan haar welgevallen. Toch raakt ze een beetje van streek door sommige leuzen, die hier – om de netheid te bewaren – niet herhaald worden. Het lijkt wel alsof zeker de helft van de mensen die hier aanwezig is, een beetje therapie kan gebruiken. Of heeft zij juist therapie nodig? Misschien is het wel gek dat ze zich stoort aan die mannen met ontblote bovenlijven. Sommige lopen bovendien in zwembroek rond. Ze heeft namelijk een afspraak met een Azalea. Op weg komt ze langs een bloemenmarkt. Gelukkig zijn haar type bloemen ook te koop: de Bougainville. Daar wil ze wel een zakje van voor in haar nieuwe appartement in Bussum-Zuid.

Gay Pride Prinsengracht

Na wat geploeter door de mensenmassa heen – lang niet zo druk als koningsdag – komt ze uiteindelijk bij Café Eijlders. Hoewel ze zich herinnert dat ze hier het vriendje van Patricia aan de haak geslagen heeft, kan dit haar goede humeur niet verstoren.

Een vrouw in spijkeren tuinbroek zwaait en zegt: ‘Welkom, ik ben Azalea, kijk rustig rond op mijn tentoonstelling.’

Azalea heeft de ‘ik lijk wel dertien’-look, die ze als een echte Benjamin Button nog best appetijtelijk kan neerzetten. Maar is dertien wel zo sexy? Of is het juist tegengas, tegen de sensualiteit? Hoe het ook zij, Azalea zegt: ‘Jij ziet er uit als een saaie bloem.’ Ze knippert driemaal met haar ogen, die overigens niet zijn opgemaakt. Haar haardracht is kort en ze heeft een zware stem.

Begonia twijfelt. Ze mag dan wel een saaie bloem zijn, maar is het verstandig om in te gaan op die tentoonstelling? Ze komt vaak op vernissages om even te proeven van de kunst. Liever had ze finissages, dan rondt je meteen iets af. Alles om die akelige Ada Zaan af te troeven.

Begonia bekijkt de kunst, terwijl ze fronsend enkele onweerswolken uit haar oogkassen verdrijft. Mindfulness zou hier moeten helpen, maar Azalea is een bloem die de degelijkheid van haar eigen Begonia verstoort.

Terwijl ze zich omdraait van de kunst, lijkt het alsof de ruimte door onkruid is overwoekerd, zo veel mensen dringen om een glimp op te vangen van de kunstenares. Bego besluit om naar buiten te gaan, ze is immers voor minderheden opgekomen vandaag.

» » 3x01 - Zilveren buurtspatel

Lees seizoen 2 'Adriana' of lees seizoen 1 'Ada' terug.