Personages

Hieronder volgt een introductie van de personages in Begonia Séu. De striptekeningen zijn mede mogelijk gemaakt met Bitstrips. Enige gelijkenis met bestaande personen berust op zuiver toeval.

Begonia Séu

Begonia Séu

Hoodpersoon Begonia Séu is een Bussumse therapeute die haar woning aan de Visserstraat heeft verruild voor een mooie praktijk-aan-huis in het Brediuskwartier. Opgeleid aan de Sorbonne Universiteit in Parijs, spreekt ze vloeiend Frans, iets waar ze in het dagelijks leven nooit iets mee doet. Zelf had ze nooit verwacht dat er zoveel problemen waren in 't Gooi en regelmatig wordt het haar allemaal te veel. Ze vlucht dan naar haar vriendin Patricia, naar het zonovergoten eiland Mallorca, waar ze ook niet haar welverdiende rust vindt.

Patricia

Patricia Dendermonde

Patricia is leven op een eiland van huis uit gewend; ze heeft jaren op Curaçao gewoond. Dankzij haar huwelijken met hoogwaardigheidsbekleders, heeft ze haar plek in het Gooi bemachtigd. Daarnaast is ze niet onverdienstelijk in de uitgeverswereld, die ze regelmatig op zijn kop zet met exclusieve deals en haar Antilliaanse connecties. Op Mallorca probeert ze zich terug te trekken van de Gooische drukte en leeft ze een luxeleven. De geldstroom en alimentatie droogt echter op en ook zij moet aan de crisis geloven. Helpt Begonia haar met haar uitgeverij?

Deborah

Deborah Dendermonde

Deborah is de zus van Patricia en krijgt in het eerste seizoen slechts een cameo. Ze stamt af van een belangrijke Afrikaanse familie en heeft een andere vader dan haar zus. In seizoen twee wordt ze belangrijk als kroongetuige bij een zaak van Adriana Humaine.

Ada Zaan

Ada Zaan

Ada Zaan is een fotografe van hoge leeftijd, die in haar woonplaats van ongekende roem geniet. Haar foto's zijn uniek; geschoten met grove korrel, perfecte belichting en de ultieme sluitertijd. Vaak komt ze het leven van Begonia moeilijk maken met haar aanvallen van verwardheid, maar vlak op dat gebied haar dochter niet uit. Dochter Adriana heeft alles over voor Ada en ziet er persoonlijk op toe dat Ada een sterrenbehandeling krijgt.

Adriana Humaine

Adriana Humaine

Adriana Magdalena Antonia (A.M.A.) Humaine, de dochter van Ada, speelt in seizoen één nog geen glansrol. Dat verandert wanneer ze door omstandigheden uit haar woonplaats in het Massif Central wordt gedreven. In het Gooi draait ze door en belandt ze in de rechtszaal. Adriana, of Adje voor ingewijden, vereist fluwelen handschoentjes en heeft een gebruiksaanwijzing, maar wat ze doet voor haar beroemde moeder, fotografe Ada Zaan, is ongekend. Helaas heeft ze geen contact met haar vader.

Cláudia Quito La Paz

Cláudia Quito La Paz

Cláudia Quito La Paz speelt in seizoen twee een messcherpe advocate. Haar uiterlijk is soms lief, met rode handschoentjes, danwel Boho Chic.

Marcia Lapidis

Marcia Lapidis

Marcia Lapidis is een oud studiegenoot van Begonia Séu. Ze woont in het Gooi en heeft een zoon, Bartje. Bartje komt niet goed mee met de rest van de klas en daar geeft ze iedereen de schuld van. Ook Begonia krijgt met haar te maken en ze zorgt voor de nodige verrassingen gedurende de serie.

Alejandro

Alejandro

Door onzekerheid of luiheid van Patricia, ziet Alejandro Begonia als zijn wederhelft. Toch komt dit goed, al blijkt de snelle huwelijksprocedure niet in zijn koude kleren is gaan zitten.